2011. augusztus 11., csütörtök

Origami doboz apróságoknak

A Magyar Origami Kör által szervezett XXII. Országos Origami Találkozón vettem részt a múlt hét végén. Jó volt újra hajtogatni, fantasztikus emberekkel, jó hangulatú foglalkozásokon részt venni. Ez úton is köszönöm a szervezőknek, mindazoknak, akik tanítottak, és azoknak is, akik segítettek.  Vettem is egy csomag eredeti japán origami papírt, amiről azt kell tudni, hogy össze se lehet hasonlítani bármilyen más papírral, annyira vékony, annyira erős, és egészen pontosan négyzet, még a legkisebb fajta is.

Mikor először vettem kezembe ilyet, amit egyenesen Japánból kaptam levélben, postán, néhány darabot, csak nézegettem, nem is hajtogattam belőle, annyira szépek voltak :) Aztán nem lehetett kapni nálunk, a korábbi Origami találkozók egyikén jutottam aztán hozzá legközelebb, majdnem két évtized múlva, pont, amikor már igen ritkán origamiztam. Na de majd most! :)

A  japánok ezekhez a papírcsomagokhoz mellékelnek egy-egy tradicionális modell leírást. Ezen a csomagon egy 12 darabból álló doboz leírása volt. Szeretem ezeket a sok darabból álló modelleket, hihetetlenül pontosan vannak megszerkesztve, hogy amikor készen van, úgy illenek a darabkák egymásba, hogy sem vágásra, sem ragasztásra nincsen szükség, a doboz azonnal használható, stabil és erős. Aki kézimunkázik, annak sok dobozra van szüksége, amiben helyet találnak a tűk, kapcsok, gyöngyök, cérnák, bigyók és miegymások. :) Igaz?


2 megjegyzés:

  1. very original and nice! congratulations my friend
    claudia from argentina

    VálaszTörlés