2011. április 8., péntek

Kézimunka táska

Szerettem volna egy olyan kis batyut, amibe minden apróság belefér, ami a hajócsipke készítéskor kéznél kell, hogy legyen. Sokáig keresgéltem hozzá a megfelelő anyagot, a bélést, a szalagot. Próbálgattam, milyen formájú legyen, és mekkora. Aztán nekifogtam, változott rajta pár dolog miközben készült, ismét kiderült, hogy ami elméletben működik, az a gyakorlatban nem biztos hogy úgy a jó. Így aztán többszöri nekifutásra volt szükség, és igen lassan haladtam vele.  Végül elkészült, és éppen olyan lett, mint amilyennek szerettem volna. Íme:A hajócsipke díszítést 80as fekete Anchor  horgolócérnából készítettem, a minta egy régi  szélcsipke minta a XX. század első feléből.  Priscilla Tatting Book 3 című könyvben jelent meg. Nagyon élveztem ezt a mintát, izgalmasan kanyarog, érdekes, hogy bár egyszerű, mégsem unalmas. A vékony cérna miatt pedig egészen finom lett.
Különféle méretű zsebeket varrtam belülre az oldalára, mert a rövidbe az olló nem fért bele, a hosszúba a hajócska nagyon belecsúszott. Végül  minden apróság megtalálta benne a helyét kényelmesen


       

11 megjegyzés:

 1. Nagyon bájos! Már régóta tervezem én is, hogy valami állandó szütyőt kéne varrni a hajócsipkés cókmóknak, még eddig nem sikerült. Ez a forma nekem is megtetszett, mikor először láttam. A minta is szép, én egy egy blúz ujjára csináltam meg, de nem valami szerencsésen varrtam fel.

  VálaszTörlés
 2. I love the colors. You did a beautiful job. wonderful  Ann Flowers

  VálaszTörlés
 3. Looks like a very nice bag for your tatting. Pretty too!

  VálaszTörlés
 4. This is just beautiful and I think I saw pockets around the bag for the shuttles? LOVELY!!!

  VálaszTörlés
 5. You have done a wonderful job on your tatting bag....BRAVO
  Joy in OZ(Australia)

  VálaszTörlés
 6. Hi Axa,
  This is really pretty. Is the pattern online so I could make one also? Your tatting is very pretty and Such pretty colors on the bag.
  JeanneZ
  OnTheGo731@Aol.com

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm Csipkelelkű, örülök, hogy tetszik. A szalaggal összehúzás kissé nehézkes, lehet, kicsit vastag ez az anyag bélelve neki. Felvarrni tényleg nem egyszerű a hajócsipkét, pláne ha vékony cérnából készült, és sok pikó van rajta. A varrás vizsgája az lesz, hogy ez a csipke majd meddig tart ki a szütyőn...

  VálaszTörlés
 8. Thank you Ann, Ruby, Rose Anne, Joy and JeanneZ for your kind words, I m happy you like it! :)

  Dear JeanneZ, I have not got pattern, it has made from 3 circle. It s from one big red outside, and one black is inside. And you need a smaller for the pockets.

  VálaszTörlés
 9. I love tatting bags and yours is a neat one!! Love the tatting and all of your work on your blog. Stitching is beautiful..
  Linda in NM
  http://quayceetatter.blogspot.com

  VálaszTörlés
 10. Oh, Axa, it is beautiful! Just perfect for holding your tatting supplies. The black tatting is rich looking on the red bag.

  VálaszTörlés